diumenge, 13 de juny del 2010

"Amagar el cap sota l'estelada" (Andrés Querol dixit)


Hi ha gent que té la capacitat de generar frases certament brillants. Un d'ells és l'Andrés Querol i, conscient com sóc de la mancança que jo tinc en aquesta faceta (una de les meves frases més cèlebres és "la penya és imbècil"), plagio una frase que ell mateix ha fet servir per comentar aquesta notícia.

Preguntats els diferents partits catalans sobre la reforma laboral presentada pel govern del PSOE les respostes han estat, més o menys (permeteu-me un cert grau de subjectivitat), aquestes:

- ICV-EUiA està en contra de la reforma per principis i espera obtenir al carrer el recolzament que no tindrà al Congrés.

- El PSC hi està a favor. Sigui per pragmatisme, sigui per obediència deguda o sigui per convenciment. No sé què és pitjor.

- CiU i PP hi estan a favor. Perquè, com les mesures presentades pel PSOE, són de dretes. Això sí, no volen que se'ls noti massa que hi estan a favor, no fos cas que amb aquest posicionament li estiguessin donant un cop de mà a ZP.

- I ERC? Doncs ERC, en boca de Joan Puigcercós, diu que la millor manera de sortir de la crisi és la independència. Perquè tothom sap que la crisi de les hipoteques subprime als Estats Units la va provocar la dependència que el país d'Obama té respecte d'Espanya. I el mateix li passa a països com Grècia, Alemanya, la Gran Bretanya i, en general, a tota la comunitat internacional. La solució, sembla, és que la comunitat internacional s'independitzi d'Espanya. A això, a la manca d'arguments per parlar de la crisi econòmica actual, l'Andrés Querol li diu "amagar el cap sota l'estelada". M'apropio, doncs, de la seva frase.

1 comentari:

Carles Rodríguez ha dit...

jajaja s'embolcallen en l'estelada a falta d'altres arguments, no és la primera ni l'última vegada que ho fan.
El que em fa pena és l'extremat baix nivell del debat en un moment tant crucial com l'actual