D'entrada, crec que és força satisfactori el fet que la sala on es feia l'acte estés plena. Senyal que hi havia espectació per conèixer les línies principals de treball de l'Ajuntament de Cerdanyola per aquesta legislatura.
M'agradaria, sobre aquest acte, destacar algunes coses (no comentaré el contingut del Pla, perquè el document s'ha editat i perquè seria massa extens) que crec importants:
- Es tracta, encara que sembli mentida, d'un acte inèdit fins a la darrera legislatura. Fa quatre anys es va fer un acte similar quan es portaven 100 dies de govern. Ara hem tardat una miqueta més, però ho hem fet. Com va dir el Jordi Miró en la seva intervenció, el més fàcil hagués estat no fer-ho i quedar-nos, com es feia abans, amb les promeses electorals. Ara hem posat un Pla de Mandat sobre la taula i la ciutadania, en el seu moment, podrà passar comptes.
- Tot i que, com ja he dit abans, no entraré en el contingut del Pla, sí que vull destacar que hi ha un fil conductor que dóna sentit als 9 objectius estratègics que planteja el pla: donar valor a la quotidianitat. Des del primer fins al darrer dels 9 objectius estratègics, tenen com a filosofia i com a objectiu millorar la vida de les persones que formem la comunitat de Cerdanyola. Millorar el dia a dia de la ciutat. I això es fa a través de grans projectes (construcció d'un auditori, construcció d'un nou pavelló esportiu, aprofundiment i recerca de noves aliances estratègiques amb institucions com la UAB, el Consorci de la B-30, el Consorci de la TDT, etc.), però també a través de projectes que entrarien en el que la Imma Mayol va batejar fa un temps com a "política en minúscules". És a dir, aquelles polítiques que donen un valor fonamental a la vida de les persones. Aquí hi entrarien, per exemple, el pla d'arranjament de les voreres, el pla de renovació de l'enllumenat públic, la dotació per l'aplicació de la llei de dependència o la construcció de 3 escoles bressol.
- M'agradaria, igualment, destacar el to de l'acte. Tant el Jordi Miró, com la Consol Pla, com el Toni Morral, van mostrar un to optimista. Van mostrar un grau de cohesió i d'il·lusió que fan pensar que aquest govern té corda per estona. Però també crec que és important el to constructiu i de política de mà estesa que va oferir l'alcalde. En dues ocasions, al principi i al final de la seva intervenció, el Toni Morral va oferir, especialment al PSC, una política de mà estesa, de voluntat d'enteniment entre les dues principals forces polítiques de la ciutat. Va ser una reiteració de la crida a la unitat que va fer durant el ple d'investidura que, recordem-ho, va rebre com a resposta per part del PSC, i en especial del seu candidat, la negativa més absoluta a cap possibilitat d'acostament i entesa. Esperem que aquesta nova crida tingui, ara sí, efecte.
3 comentaris:
Roger, per fi he actualitzat el blog! jeje
Ahir va estàr molt bé.
Increible intervenció del Toni i del Jordi.
Yo salí bastante convencido, así que supongo que lo hicieron bien. Y me pareció bastante bien todo lo explicado de los 9 ejes principales de actuación. Eché en falta algo sobre el nuevo hospital, algo sobre medios de comunicación locales y sobretodo algo sobre políticas de participación.
Pero en general estuvo bastante bien, y el pica-pica también.
Hola Roger
Tot i com he dit varies vegades, si el que presentaren l’altre dia es fruit de la participació tant comentada i reclamada per tots..., deixem riurem una mica del tema.
Estic d’acord amb el comentari del Sergio faltem algunes coses i d’altres poden ser millorables, sobre tot alhora d'endreçar els equipaments.
Quant vulguis fem una birra i en parlem...
Publica un comentari a l'entrada