divendres, 5 de novembre del 2010

La Plaça de Sant Jaume diu "Jo no t'espero"

Foto del diari Público

Balls de xifres a banda, la concentració d'ahir a la Plaça de Sant Jaume va ser tot un èxit.

Un èxit organitzatiu perquè els qui estavem darrera del muntatge era el primer cop que intentavem una cosa similar. Malgrat que dintre de la plataforma "Jo no t'espero" hi ha organitzacions "grans" que tenen les mans pelades d'organitzar manifestacions i concentracions, el cert és que les organitzacions que estem portant el pes de la plataforma (entre elles el Moviment Laic i Progressista), es pot dir que ahir ens estrenavem en una tasca com aquesta. I el resultat no pot ser més positiu. La plaça de Sant Jaume plena i l'absència d'incidents així ho demostren.

Un èxit de contingut. Perquè, lluny del que alguns esperaven, els missatges predominants van ser de reivindicació de la laïcitat de l'Estat, de reivindicació de la laïcitat de l'espai públic, de reivindicació de la llibertat religiosa i de consciència. Missatges en positiu. La pedagogia fa la seva feina.

I, per últim, un èxit pel tipus de gent que va omplir la plaça. La paraula seria transversalitat. Gent procedent d'entitats i associacions, de partits polítics. Però també molta gent que venia a títol individual que va voler expressar el seu rebuig a certs privilegis anacrònics de què gaudeixen alguns. La laïcitat també va fent el seu camí.