dimecres, 18 de març del 2009

Que algú m'ho expliqui perquè no ho entenc

No sé quina actitud tenien els estudiants tancats a la UB que protestaven contra el Pla Bolonya, no ho sé. De fet, tampoc tinc feta una idea clara sobre què en penso d'aquest pla, bàsicament perquè no l'he llegit.

El que sí que sé és que imatges com les que avui hem vist dels mossos carregant contra els estudiants són incomprensibles. Com ho eren les imatges de la policia nacional carregant, fa pocs anys, contra estudiants de la UAB que protestaven contra la presència de José Maria Aznar a la UAB. Recordo que per aquells fets vaig escriure un article titulat "El franquisme torna a la universitat". I no podem utilitzar diferents criteris per fets iguals. Si llavors ens queixavem i protestavem, avui també ho hem de fer.

Malgrat que l'únic que sé del que ha passat avui és a través de les imatges de televisió i que, per tant, dono un marge de confiança als responsables polítics, quan veig estudiants corrent davant de la policia, quan sento el representant del professorat de la UB manifestant que l'actuació policial ha estat desproporcionada i violenta, i quan penso que aquesta policia està dirigida políticament per ICV-EUiA, el que em ve al cap és una profunda incomprensió.

5 comentaris:

Joan M. Roig ha dit...

Estic molt d'acord amb tu.

Anònim ha dit...

Un comentari molt valent.
Enhorabona!

Te de llimona ha dit...

Roger,
Et confesso que he vingut al teu bloc per veure si havies dit alguna cosa d'aquesta actuació policial. I et confesso que he vingut amb un nus a l'estómac, perquè si no n'havies dit res hauria quedat molt decebuda. I no ha estat així. Estic totalment d'acord amb tu, això no ho podem tolerar i menys encara sabent qui dirigeix aquesta conselleria. De cap de les maneres.

Jordi ha dit...

Com tu, només he vist els vídeos de la càrrega. Que trobo totalment desproporcionada. He buscat la pàgina de premsa de la Generalitat i no hi ha cap comunicat oficial sobre el tema. Ni el president Montilla ni el Conseller Saura n'han dit res, sobre el tema. Vergonyós.
I per la vessant professional, no puc més que rebutjar doblement les agressions a companys periodistes perfectament identificats amb braçalets, tal i com recull en Xavier Olivé al seu bloc. Identificats tal i com fa ben poc s'havia acordat amb els propis Mossos.
Algú assumirà les responsabilitats que se'n deriven, dels fets comentats?

Sergio ha dit...

Yo también confieso que he venido al blog buscando algo de opinión sobre el tema, ya que en la web de ICV Nacional parece que no ha pasado nada... y en la de EUiA tampoco. Me alegro de que el sentir dentro de ICV también sea este, ahora bien, el sapo que os tenéis que tragar cuando pasan estas cosas es bien grande... Saura debería dimitir de su cargo.