diumenge, 9 de novembre del 2008

La crisi ben a prop

Divendres dinavem a un restaurant cerdanyolenc que va obrir fa poc més d'un any. Ens vam interessar per la seva situació i per això li vam preguntar al propietari què tal li anava el negoci. La resposta no va ser massa alentadora. Han hagut de reduir dos torns extres que fèien els caps de setmana i, bàsicament, viuen dels sopars de divendres i dissabtes perquè els dinars entre setmana han caigut en picat. De moment el que poden fer és resistir i veure com es desenvoluparà la situació durant el proper any.

És la crisi econòmica i financera, aquella que va començar fa mesos allà lluny, als Estats Units, aquella que té uns responsables que no n'estan pagant les conseqüències i un col·lectiu, les classes menys afavorides, que la patiran més directament.

Cerdanyola no se'n salva. Tres empreses, per ara, estan en situació de dificultats. Són Zobele, Sugrañes i Riviere. Aquestes dificultats poden deixar unes 250 persones al carrer. 250 persones que tenen noms i cognoms.

Lamentablement des de l'administració municipal ben poca cosa es pot fer per paliar la crisi i donar sortida a la situació que estan vivint aquests treballadors i treballadores. Però el que sí es pot fer és preparar la ciutat per una situació de dificultat econòmica. I això passa, al meu entendre, per dues coses: el màxim esforç d'unitat per part de tots els partits polítics, i la priorització per la despesa social en un pressupost que serà, obligatòriament, restrictiu. Esperem que tothom sàpiga estar a l'alçada.

http://www.contralacrisi.cat

3 comentaris:

miquelet ha dit...

Malauradament hi ha partits polítics que intenten traure guanys de pescadors en aquest riu revolt.

Salut.

Marea ha dit...

Jo també espero que tothom estigui a l'alçada i no s'intentin amagar errades de gestió amb la actual situació de crisis, que patim i patirem durant un temps.
Et posaré un exemple, les tres noves escoles bressols, aquelles que ja haurien d'estar acabades en aquestes dates, la mateixa que l'alcalde va dir ja fa uns mesos que s'havia començat a construir a la Av. Lesseps, ho va somiar? Es una de les coses, que espero, no ens digueu d'aquí poc que no s'han fet per la crisi...oi que no ho fareu? Oi que abans d'acabar el mandat tindreu en compte que heu de complir el que veu prometre fa ja sis anys?.

Anònim ha dit...

I es que ets molt mal pensat, segur que es faran, i sinó es fan, l'excusa serà per què ja no son necessàries, i es que qui porta els nens a uns escola bressol quan no te feina? Mort el gos...
Fora conyes i sarcasme barat, Roger, no us animeu els d'iniciativa a participar al Cerdanyola Fòrum? Pensa que ja en aquell apartat reservat a preguntes als partits només poden escriuré els registrats. El post que vas escriuré sobre informació o bona informació podria tenir la seva lògica, no?