divendres, 15 de febrer del 2008

L'Eix de la B-30: una oportunitat per Cerdanyola.


Dimecres passat es va constituir el Consorci de l'Eix de la B-30 entre els ajuntaments de Cerdanyola, Sant Cugat i Rubí. Aquest Consorci és una nova oportunitat de desenvolupament econòmic i social d'aquesta àrea geogràfica que té, sens dubte, grans potencialitats.

Us adjunto la intervenció de l'Alcalde de Cerdanyola, l'Antoni Morral.


Fa uns minuts hem constituït el Consorci Triangle d’Innovació de Catalunya, el consorci que dóna forma a un projecte que fa anys que se’n parla i que fins ara no hem estat capaços de fer realitat.

En el marc d’aquest consorci, els ajuntaments de Rubí, Sant Cugat i Cerdanyola estem disposats a treballar conjuntament per impulsar el dinamisme econòmic d’aquest territori, aportant la fortalesa de les nostres respectives ciutats. Que és molta.

En aquesta àrea geogràfica hi vivim 200.000 persones; hi ha més de 10.000 empreses; més de 90.000 treballadors i treballadores; més de 50.000 estudiants, i s’hi genera més del 3% de l’activitat econòmica del país. Tot això en un entorn de qualitat ambiental situat en el centre geogràfic de la regió metropolitana.

A través d’aquest consorci els tres Ajuntaments estem predisposats i compromesos a coordinar la planificació de les activitats logístiques de suport a l’activitat econòmica i promocionar aquest territori com una polaritat econòmica del país i com un nou, i potent, nodus de la xarxa metropolitana. Avui la regió metropolitana ha de ser una xarxa de polaritats potents i complementàries per a què Catalunya sigui competitiva. És aquí on es fan necessàries aliances com aquesta. És aquí on aquesta aliança té un valor estratègic que va més enllà de les pròpies ciutats de Rubí, Sant Cugat i Cerdanyola, i esdevé així una contribució de país.

Però a més el dinamisme econòmic enriqueix les nostres ciutats i afavoreix la cohesió social de les nostres comunitats.

Alhora tenim les potencialitats per a ser un dels eixos estratègics en el camp de l’economia del coneixement i podem fer una potent contribució al repte de la innovació i la recerca en el marc de l’economia catalana.

Avui és un important punt de partida que els tres ajuntaments hem impulsat. Però ens cal obrir ponts amb el nostre govern i amb els agents socials i econòmics perquè plegats anem configurant un espai de diàleg i de governança compartit, i fer d’aquest Eix de la B-30 un espai competitiu i d’excel·lència.

Moltes gràcies

7 comentaris:

Andrés Martín ha dit...

Els consorcis són una eïna molt potent a l'àmbit local.
El vell model d'ajuntaments funcionant de forma aïllada als municipis veins ja no és vàlid.
L'aprofitament d'economies d'escala, la creació de sinèrgies, el treball en xarxa, la promoció conjunta i l'increment de la competitivitat són atractius que dinamitzaran les economies i administracions locals, factor del que se'n beneficiarn ciutadans, treballadors i estudiants.
Una alcaldesa del PSC, un alcalde de CiU i un alcalde d'ICV. No hi ha cap objectiu partidista. L'objectiu: una millor governança per a una millor ciutadania.

Rubinenc ha dit...

Molt bé, ànims per continuar, el que no m'agrada doña Carmen! jajajaja em quedo amb el Morral

Javi Montes ha dit...

Doncs jo em quedo amb la Carme!!! jajaja

Com bé ha dit l'Andrés els Consorcis són una bona eina per potenciar les ciutats. I aquesta és una bona mostra de com els interessos de la ciutat estan molt per sobre que els partidistes.

Roger M. Puig ha dit...

Jo crec que sentint els discursos que van fer, tothom es queda abans amb el Toni que amb la Carmen.

Dit això, crec que és exemplar que tres ajuntaments de colors pol´tics diferents es posin d'acord per potenciar els interessos de les tres ciutats.

Jesús Hernández ha dit...

La meva animadversió envers una persona que té coma objectiu vital el desprestigi personal d'una altra m'impedeix ser parcial en la valoració de Doña Carmen, per tant no hi entraré perquè sinó no acabaria, i com que no era l'objectiu del post...

Així que ànims al consorci i que l'eix de la B-30 sigui alguna cosa més que l'eix de la interpolar que tant ansien els companys socialistes i convergents vallesans.

Per cert Roger, molt guapa la teva foto futurista del perfil.

Roger M. Puig ha dit...

Jesús, els objectius dels posts són sempre volubles. Mentre no es falti al respecte de ningú, els debats poden anar agafant diferents fils. Com per exemple: Quin dels 3 ajuntaments (usease, quin dels 3 partits) ha fet menys per a què el consorci tiri endavant? O, què us sembla la meva nova foto (debat ja plantejat per tu)?

Jesús Hernández ha dit...

Sobre la foto ja m'he posicionat. Molt milor que l'anterior. Ara sembles jove.

Sobre els alcaldes i l'alcaldessa de l'eix de la B-30: A l'amic de Sant Cugat no el conec suficientment més enllà de les seves ànsies per foradar Collserola. Per desgràcia a la senyora Carmen García Lores si que la conec i al senyor que mou els cordills de la titella, el sr. Peiró, també el conec.

I per més que els objectius del post puguin ser volubles, cosa en la que hi estic plenament d'acord, no trobo pertinent, en una entrada que ha de servir per mostrar la voluntat de cooperació entre els tres ajuntaments, opiniar sobre aquesta senyora. Més que res perquè em suposaria un gran esforç descriure el seu paper com a candiadata, primer, i com a alcaldessa, desprès, sense caure en l'insult (Insults que per cert ells no van dubtar en utilitzar de forma reiterada i insistent en contra de la Núria Buenaventura).