dilluns, 11 de febrer del 2008

Bloc de campanya (4): "Se mos pixen damunt i diuen que plou"


Tenia pensat titular aquest post dient "Aquesta campanya és una merda", però he trobat aquesta imatge navegant per internet, i m'ha semblat més adequada per aquest post. Perquè és una mica la sensació que tinc aquests dies seguint la campanya electoral.

Per una banda tenim les propostes del PP, que no per conegudes deixen de posar la pell de gallina. Propostes de clara orientació xenòfoba en matèria d'immigració, d'orientació homòfoba en matèria de drets de les persones homosexuals, recuperació del Pla Hidrològic Nacional, revisió de la política d'immersió lingüística da Catalunya, etc. En favor del PP s'ha de dir que, com a mínim, són honestos i diuen el que pensen. I si guanyen segur que faran el que diuen.


Per una altra banda tenim les propostes del PSOE. Aquestes jo les dividiria en dos apartats: les propostes insultantment buides i les propostes directament de dretes. Les propostes estrella del primer apartat: llançar un nou perfum al mercat o aixecar les celles a l'estil ZP. Entre les propostes del segon apartat, les ja conegudes: 400€ per un vot, baixada d'impost de societats, etc.

Això amenitzat amb la ja clàssica il·legalització del partit de l'esquerra abertzale de torn. Primer va ser Batasuna, després EH, ara ANB. I sempre, com ja va passar en les eleccions municipals, tot just abans d'uns comicis. Com volen fer creure que estem davant d'una mesura no política? Tot això gràcies a la llei de partits polítics. Al meu entendre un dels més grans atemptats contra els drets democràtics i que, recordem-ho, va ser impulsada pel PSOE i recolzada pel PP.

Si la situació ja és desoladora, el sistema electoral vigent encara la complica més. Us recomano el post que ha penjat l'Andrés en el bloc de JEV. Veureu gràficament els fectes perversos d'aquesta llei.

En fi, com diu el cartell de la imatge, "Se mos pixen damunt i diuen que plou".

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Totalment d'acord amb tu Roger. Els dos partits majoritaris d'àmbit estatal sempre juguen amb la tàctica de la por amb l'electorat.
El lema de la seva campanya és ben simple: si no guanyen ells (PP o PSOE, i amb majoria absoluta) l'Espanya que coneixem a dia d'avui desapareixerà i arribaran les plagues bíbliques.
Haurien de fer una mica de benchmark d'altres campanyes de països aliens, i observar com es cultiva l'electorat i després es recullen els fruits d'un bon govern o d'una oposició responsable i constructiva.
Però això és Espanya, i lo cutre mola. Només existeixen tres partits rellevants d'àmbit estatal, i a un se'l carreguen amb el sistema electoral. Espero que la clau del govern recaigui en més d'un partit nacionalista o d'àmbit autonòmic, i en IU-ICV, clar. I que aquests no es venguin al millor postor, sinó que donguin una classe de governabilitat i responsabilitat.

Rudy Fernández, MVP.

Ricardo Bonilla ha dit...

No entiendo como desde la izquierda podeis decir que las propuestas del PP son xenofobas. Tan europeistas que sois mirad hacia Gran Bretaña o Italia y vereis como vuestros compañeros de izquierdas han hecho las mismas propuestas, y no ha pasado nada.
Os aconsejo que os quiteis las caretas progresistas y dejeis de decir que no a cualquier propuesta del PP.Perdeis electorado porque no conectais con la gente de la calle, sois tan utopicos que la gente no os cree.
No dejais de ser una marca blanca del PSOE, y os llevan como quieren y por donde quieren.
No veo la diferencia entre IU-PSOE y la sociedad tampoco lo ve, y asi se refleja en los resultados electorales de los ultimos años y en las encuestas de este. Llamazares os hara desaparecer.

Roger M. Puig ha dit...

Hola Ricardo,

Gràcies per participar en el meu bloc. Totes les opinions, per molt to acebista que tinguin, són benvingudes.

No entraré a discutir el que dius perquè entre antagonismes és difícil trobar ponts d'entesa, sobretot si el to usat és el del teu escrit.

Només un comentari sobre la teva predicció que ens porta a la desaparició. És possible. Però tenint en compte que vam néixer l'any 1936, i que malgrat els esforços d'alguns dels que van acabar inspirant (i alguns formant) el teu partit, vam superar una guerra civil, una dictadura i una transició pensada per acabar amb nosaltres, crec que Llamazares no és suficient per acabar amb nosaltres.

Javi Montes ha dit...

Doncs a Cerdanyola no sou tan antagonistes Roger... us porteu de meravella.

Roger M. Puig ha dit...

Si d'un post com el meu, amb una resposta com la d'aquest nou del PP, l'únic que tens a dir és això, perdona Javi, però la teva obsessió comença a ser preocupant.

Javi Montes ha dit...

No tens sentit de l'humor? Crec que quedava clar que només volia fer-te una mica la punyeta... Ja t'ho vaig dir un dia, sembla que tens la pell molt fina. Ens veiem!

Roger M. Puig ha dit...

És que només escrivint no es veu si s'escriu en conya o no. I venint d'on ve...

Ricardo Bonilla ha dit...

Hola Roger,

En primer lugar, te equivocas de mi corriente politica dentro del PP. Es como si me pusiera a dirimir en que me pareces lopez garrista (perdon, que ese se os fue), o almedista, perdon de nuevo, que tambien os dejo.

Me alegro que sigais con la esperanza de arañarle algunos votos al PSOE de ZP, aunque sigo sin encontrar las diferencias a parte de pequeñas disputillas en Cerdanyola con vuestros compis del PSC.

Me hace gracia ese latigillo de la derecha de Fraga, cuando vosotros renegais de Carrillo, un genocida reconocido por el mismo, o cuando manteneis lazos con el Partido Comunista de Cuba o con el Partido Comunista de China. Esos grandes defensores de la libertad!
Antes de hablar, deberiais miraros vosotros mismos, porque cuando se muera Fraga os quedareis sin argumentos y seguireis siendo aliados con los regimenes dictatoriales. Pero bueno, que tampoco es novedad, no?

Os deseo francamente muy buena suerte, auqnue nunca he visto una propuesta del PSOE que rechazeis.
Me puedes explicar cual es vuestra diferencia? Pero con hechos demostrados, y no simplemente con la retorica de la izquierda que siempre dice: somos mas verdes, mas de izquierdas, mas...bloa, bla...pero sin programa...

Ojala volviera Julio Anguita...el unico politico mediodecente que habeis tenido.

Saludos a tod@s,

PD. Javi, dile a Marc Mellado que se anime, que le echo de menos. Que no nos vemos desde que ibamos juntos al cole del Opus ;)