dissabte, 9 de juliol del 2011

Retallades CiU i jo


Tinc dos problemes de salut crònics. Un menys greu i l'altre, espero que també sigui menys greu. Amb tots dos he tingut experiències recents que demostren que les retallades de CiU no són ficció. Són realitat que ens afecta directament als usuaris de la sanitat pública. És a dir, a les classes populars. Els que es poden permetre el luxe de mútues i sanitat privada, segurament no tindrien els problemes que ara explicaré.

Tinc un problema des de fa anys a l'oïda. Alguns de vosaltres ja ho sabeu. Tinc un xiulet a l'oïda permanent. És un xiulet que no només em fa perdre audició, sinó que, segons la meva otorrino, és una de les possibles causes del meu insomni habitual. Doncs bé, el mes d'octubre passat la meva doctora em va donar una bona notícia: hi havia a la Vall d'Hebrón un programa pilot per començar a cercar solucions a aquest problema que, per ara, no té cura. Per participar-hi, sense garantia de solució, m'havia de medicar durant quatre mesos. Vaig dir que sí. El 'no' ja el tenia. From lost to the river. Després de quatre mesos medicant-me, em donen la mala notícia: Boi Ruiz, conseller de Sanitat de la Generalitat de Catalunya (i promotor actiu, des de la seva butaca pública, de la sanitat privada) ha començat les retallades. I el programa de la Vall d'Hebrón és un dels programes que cau. Per sort, la medicació que m'he pres durant quatre mesos no és (excessivament) nociva.

El segon problema crònic que tinc, té a veure amb el meu sistema digestiu. No detallaré. Només dir que aquests dies he hagut d'anar al metge. I m'he de fer unes proves. Sense voluntat d'espantar ningú, l'objectiu principal d'aquestes proves és descartar càncers o prevenir-los. Doncs bé, la doctora, literalment, em va dir que tenia sort d'haver anat a la consulta l'1 de juliol, perquè això vol dir que em podran fer aquesta prova en el termini d'un mes i mig. Si hi hagués anat a partir del 15 de juliol, no m'haguessin donat hora fins l'any que ve. I, reitero, és una prova per detectar o descartar càncers. L'explicació: se'ls està acabant el pressupost per fer aquestes proves, i calculen que a partir del 15 de juliol ja no tindran ni un euro per fer-les.

Així de simples i crues són les retallades de CiU. I mentrestant, suprimim l'impost de successions per aquells sectors de la societat que no trepitgen mai la sanitat pública.

1 comentari:

Roger M. Puig ha dit...

Finalment la prova no me la fan en un mes i mig, sinó que hauré d'esperar 4 mesos.

Com que és una prova relativament urgent i que m'agradaria poder-me-la fer el més aviat possible per treure'm nervis, reconec que he anat a consultar a la sanitat privada, seguint els consells de l'honorable Conseller Boi Ruiz (que té la poca vergonya de recomanar, des de la seva poltorna de cap de la sanitat pública, de recomanar a la ciutadania que vagi a la privada). Resultat: si vull que la privada em faci la prova, he de pagar 1.100€. Així que, lamentant-ho molt, hauré d'esperar-me 4 mesos.

Gràcies CiU, gràcies Conseller.