dimecres, 22 de juny del 2011

Referèndum Llei Òmnibus



Entra aquí, i demana als grups parlamentaris un referèndum sobre la Llei Òmnibus.

5 comentaris:

Lluís ha dit...

Roger i el parlament per a què serveix?... la llei amnibus no és cap llei, és una proposta de llei i els diputats del parlament decidiran que en passa i que no.

Roger M. Puig ha dit...

Diries el mateix si estés demanant un referèndum sobre l'autodeterminació?

Lluís ha dit...

Exactament el mateix. Si hi hagués aquest debat, crec que ha de ser el parlament qui deliberi i si de cas desprès referendum pq el poble ho confirmi o no.Jo no crec en el referendum, si s'ha de fer el pas endavant, l'ha de fer el parlament.
Per altre part, tots els governs del mon han desfet lleis dels governs anteriors. I la llei omnibús és això mateix però d'una tacada per no perdre més temps.

Roger M. Puig ha dit...

Home, jo ja dono per suposat que s'entén que el referèndum es fa per ratificar o no una decisió del parlament.

Que tots els governs han desfet lleis anteriors? Clar, però no d'aquesta manera.

El no perdre temps que tu dius es converteix perillosament en una tècnica força antidemocràtica. Sobretot si es té en compte el contingut de la llei (que retalla o suprimeix molts serveis que va costar anys tenir com per exemple el PIRMI que ha tret a gent de moltes dificultats) i la forma: és democràtic que un govern presenti una llei amb més de 600 articles (l'Estatut en té 223, la Constitució espanyola 169) i es doni una setmana d'exposició pública per a què es facin al·legacions?

D'altra banda, tenint en compte que bona part del contingut de la Llei NO estava ni en el programa electoral de CiU, i tenint en compte, com deia, la importància del contingut de la llei, no creus que la ciutadania hauria de tenir dret a dir-hi alguna cosa?

Jo sí.

Lluís ha dit...

Potser tens raó, de fet no conec l'abast de la llei omnibús pq ja començo a estar una mica fart de la política però per el poc que dius aquí és prou important i afecta a massa gent perquè es liquidi en un plis plas.Tot i que no tenen prou força per tirar-la endavant i si d'una manera o altra la poden aprovar, ens agradi o no serà democraticament.Però potser abans de res hauriem de fer una llei de referendums de veritat, que no hagi de demanar permis a madrit per a tot.La immensa majoria dels nostres problemes els podriem solucionar solets, encara que per a molts sigui un tema que no us interessa i jo no acabo de poder entendre el perquè.