dimarts, 18 de novembre del 2008

Si guanya ZP... Qui guanya si guanya ZP?

Estava començant a escriure aquest post quan he tingut una sensació de déjà vu. Immediatament he anat a l'arxiu d'aquest bloc i, efectivament, una mica d'això sí que hi ha. Però, en fi, continuo el post tal com el tenia pensat.

Ahir es va complir la data límit que Joan Saura i Maria Teresa Fernández de la Vega havien fixat per a que hi hagués un acord sobre el finançament de Catalunya. Alguns direu, o direm, que estava clar que aquest acord no es compliria i que en Joan Saura va jugar un paper com a mínim extrany en tot aquest afer. Cert. Però el que és greu en aquests moments és constatar que la mentida s'ha convertit en un dels símbols d'identitat del govern de José Luis Rodríguez Zapatero. Un cop més ens han mentit, ens han enganyat.

Només cal anar a l'hemeroteca per a veure la cadena, sembla que sense fi, d'enganys de ZP. La famosa mentida al presidenciable de la Generalitat (membre, en aquells moments, del seu propi partit) davant d'un Palau Sant Jordi ple com un ou (no diuen res les 20.000 persones que estaven allà? Aquest és el seu nivell d'acriticisme?) o la mentida del traspàs de rodalies a Catalunya (l'última mentida deia que el gener de 2008 aquest traspàs estaria fet), en són els dos exemples més clars.

Però n'hi ha més. Fa uns dies ICV de Cerdanyola hem fet públic un comunicat anunciant que, gràcies a les gestions del diputat Joan Herrera, els pressupostos generals de l'Estat per a l'any 2009 contemplaran una partida de 3 milions d'€ per a millorar la connectivitat de la C-58 i l'AP-7 al seu pas per Bellaterra. Això seria una molt bona notícia si tinguessim un govern central mínimament normal. I quan dic mínimament normal vull dir un govern que no menteixi (Recordeu la frase de Rubalcaba el 13 de març de 2004?). Per què dic això? Doncs perquè fa dos o tres anys vam fer un comunicat molt similar anunciant que, gràcies a les gestions de Joan Herrera, els pressupostos generals de l'Estat contemplarien una partida d'un milió d'€ per acondicionar la via de Renfe al seu pas pel nucli urbà de Cerdanyola. Algú ha vist aquesta partida? Ja us ho dic jo: no. En Joan Herrera s'ha cansat de trucar al Ministeri de Foment reclamant l'execució d'aquesta partida. I ho ha donat per impossible. El propi govern incomplint la llei de pressupostos generals de l'Estat. I el que no pot dir en Joan Herrera, ho dic jo: s'estaria executant aquesta partida pressupostària si els socialistes governessin a l'ajuntament de Cerdanyola?

Crec que no queda una altra cosa que exigir que no ens enganyin més. I que no tornin a dir-nos que si guanya ZP, guanya Catalunya. Perquè s'ha demostrat que si guanya ZP, guanya el PSOE. I al PSOE Catalunya li importa ben poc.

PD: Aquí teniu el perquè de la meva sensació de déjà vu. Post publicat l'11 de gener d'enguany.

9 comentaris:

Joan M. Roig ha dit...

A les illes també prometen moltes coses que rarament compleixen aquests sociates, només abans de les properes eleccions fan menció de complir-ne algunes (més simbòliques que res), cosa que propicia que la gent no vagi a votar, enlloc de mirar a l'esquerra, perquè diu que tots els polítics son iguals.
En conlusió, si guanya ZP només guanya ZP... i Andalusia, i Extremadura, i Castella-La Manxa.

Salut!

miquelet ha dit...

Quantes persones es van fer ressó de la seua promesa? Moltes Qui s'en recorda de la promesa i veu l'incompliment? Tu i pocs més. Resultat: vots guanyats.

Salut.

Jesús Hernández ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Jesús Hernández ha dit...

Entrada duríssima. I totalment certa.
Ara bé, també toca ser autocrítics com a ICV, si els socialistes van incomplir una llei orgànica que establia el plaç del 15 d'agost de del 2008 per a pactar el finançament, que ens feia pensar que complirien un pacte informal fet entre tapes?

Roger M. Puig ha dit...

Jesús, no sé si és duríssima o no. És la que m'ha sortit, i és curiós perquè ja he vist que a alguns no els ha sentat bé i responen amb el mateix rotllo de sempre (que si a Cerdanyola nosequè...). Si fos per ells la gent d'ICV de Cerdanyola hauriem d'estar calladets i no dir el que pensem.

I pel que dius d'ICV, tens tota la raó. I crec que aquest cap de setmana a l'Assemblea Nacional és una de les coses que s'han de posar sobre la taula. El nostre paper en determinats moments ha estat com a mínim, i per ser suau, innocent.

Joan, no sé massa de la política de les Illes, però estic segur que tens raó en el que dius.

I Miquelet, tinc la sensació que força gent sap de l'engany de la seva promesa. I això és el més trist, perquè la gent els ha continuat votant. És el que hi ha.

Jesús Hernández ha dit...

No se qui és a qui li ha sentat malament, però que s'ho facin mirar, perquè tot el que dius és totalment cert. I dic que és dura, perquè és tan dura com la mateixa realitat...

Per cert fa dos dies que tinc retrasos de més de mig hora amb el tren per anar a la feina. No deien els socialistes que Rodalies s'havia de transferir???Una mentida més per si la vols afegir a la llista.

Anònim ha dit...

Home, no t'ofenguis, que teniu la pell molt fina.
El que crec que volia dir Marea i jo mateix es que ens es molt fàcil veure el que fan els altres justificant les accions dels nostres, i es el que no entenem la gent que us em votat i que creiem que els nostres no ho feien. Dons si, si que ho fan, amb el que poden però també incompleixen com els altres, fan pactes difícils de pair i de portar, i no ho dic per CIU, i gestionen els ingressos que els hi correspon de la millor manera, i un exemple ho tenim amb l'escola bressol Cordelles, 100 mil euros que ens costava abans i 700 mil que ens a costat ara, i total, els pares pagaven abans uns 90 euros mes al mes per tenir molta mes qualitat d'ensenyament pels mes petits.
Noi, se que les crítiques cansen i fins i tot molesten, però quan algú es se'n enganyat...

Roger M. Puig ha dit...

Ni m'he ofès, ni les crítiques em molesten sempre que siguin fetes sense mala llet i amb un cert ànim constructiu.

Però és que amb l'argument que feu servir el que podem fer tots els militants d'ICV, i tots els dels altres partits polítics, és tancar la paradeta (em refereixo als blocs). Perquè ara resulta que no puc opinar, o que molesta que opini, sobre política estatal perquè, segons vosaltres, a Cerdanyola ho estem fent malament. Doncs què vols que et digui...

I em permeto el luxe de fer alguna recomanació:

- Que per molt malament que ho estiguem fent a l'ajuntament (si és així, les eleccions ja ens faran fora), alguns haurien de veure que el món no s'acaba a Cerdanyola. I que encara que sigui jo, o qualsevol altre blocaire d'ICV, el que escrigui, tampoc estaria malament que discutissim de tant en tant de coses de més enllà de la política local, com algú altre està fent al bloc del Jesús ara mateix.

- Si tant molesta el que escric, la solució és ben fàcil. No és obligat entrar a aquest bloc.

Per cert, i pel que comenteu al fòrum, jo ni rebo ni contesto els mails que rep ICV. Des que estic a l'ajuntament que no em dedico a aquestes coses, així que si no heu rebut resposta no em foteu el mort a mi. De totes maneres preguntaré per què no s'ha contestat.

I, per últim, tot i que sé que serà difícil m'agradaria que les opinions anessin en la línia del post que he escrit. Utòpic?

Anònim ha dit...

No es tracta de callar i ja està, tots tenim el dret a opinar i quan utilitzem la via de blogs per donar les nostres opinions, dons ja es sap, la gent opina.
I es per això que no crec que la gent d'ICV hagi de callar i no opinar, es ven cert que tu al teu blog has d'opinar del que creguis, només faltaria, però si veus que les respostes "negatives" cap a tu no s'han fet en aquest blog fins que tu no ho has tret, amb la boca petita, però ho has tret.
Es per això que no he opinat del tema, sinó d'una resposta teva d'aquest tema. Però pel que fa al tema, tens tota la raò, dels socialistes no m'estranya gens, es per això que no li donc importancia, no els he votat i espero no votar-los mai, la gent que no es carn ni peix...
Com tu molt bé has dit, si la gent creu que a de passar factura, ja ho farà, però poden passar dues coses, que no us votin, i la qual cosa seria una llàstima perquè es confirmaria el que alguns "decepcionats" diem, o que si us votin i potser passaria el mateix que dius tu amb el ZP, no?
No t'ho prenguis malament Roger, personalment no tinc res cap a tu, es aquesta "decepció" la que em fa ser negatiu de mena, i es que sentir-me enganyat, que vols que et digui, no m'agrada, i de veritat que no m'ho esperava, jo em feia palles mentals i resulta que dona igual a qui voti, faran si fa o no fa el mateix.