dilluns, 24 de març del 2008

Frases/Reflexions

Deixeu-me expressar en frases esquemàtiques el que crec que ha de fer ICV en les properes setmanes:

- Intentar fer grup parlamentari, però no a qualsevol preu. Ja hem fet travesses pel desert del grup mixt.

- No votar a Zapatero com a president del govern. Per l'aritmètica parlamentària no ens necessiten i un vot a favor podria veure's com un gest de submissió.

- No votar a Bono com a president del Congrés. No cal explicar per què.

- Juntament amb EUiA i IU fer l'exercici d'autocrítica necessari per analitzar els resultats electorals, més enllà del que suposen els efectes de la llei electoral i del vot útil.

4 comentaris:

Jesús Hernández ha dit...

Jo la votació de Zapatero no la tinc del tot clara. Però a Bono evidentment no se'l pot votar sota cap concepte, no se'm acudeix cap memebre del PSOE que pugui suposar una pitjor opció per ser president del Congrés que ell.

Roger M. Puig ha dit...

Jo el que vull dir és que al Bono se l'ha de votar en contra, i a ZP no votar-lo.

També li podem dir a l'Herrera que presenti la seva candidatura, potser sona la flauta i tenim president ecosocialista...

Jesús Hernández ha dit...

Crec que la votació a president del congrés no és "vots a favor i vots en contra" sinó que cada diputat escriu el nom a la papereta, així que desgraciadament no podrem votar en contra, que és el que realment es mereix aquest senyor.

Per cert si no hi ha majoria absoluta es fa segona ronda amb els dos candidats més votats, així que podriem dir-li al Joan que presenti també la seva candidatura a presidir el congrés, també per veure si sona la flauta... (és conya, evidentment)

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

Ho reconec. El tema de l’aigua no és el meu fort. Dit això, la que està organitzant el conseller Baltasar amb el projecte del trasllat d’aigua del Segre, amb formes i maneres del tot impresentables, em preocupa de manera doble.

El primer motiu de preocupació és que no em sembla massa adient de cara al que anomenem “nova cultura de l’aigua” que es proposin actuacions que reincideixen en el que, en ocasió del desviament de l’Ebre, eren motiu de queixa justificada per part de sectors amplis de la població, de les institucions, de la pagesia i de les plataformes ciutadanes. La sequera és evident, les solucions del tot complexes.

Les evidències i les solucions requereixen molta capacitat de diàleg, de comunicació multidireccional i de relació constant amb els sectors que poden aportar les seves consideracions (des del món acadèmic i tècnic fins als àmbits diversos de la producció agrícola, passant per les entitats i grups que s’estan pronunciant aquests dies). Baltasar incomunica. Ho dic clarament, en matèria mediambiental i d’habitatge, enyoro Salvador Milà. En Milà molestava a tot l’establishment econòmic i fàctic (bon senyal) i Maragall, sensible a aquests prohoms, el va treure del govern. Baltasar incomunica. La seva fotografia amb l’empresari constructor Reyna, va ser una errada nefasta en la culminació d’una llei d’habitatge bastant positiva en la qual hi intervenien sectors amb més dret a la fotogènia política (sindicats, per exemple) que no pas aquest home de negocis. Amb l’aigua, que no és el meu fort, tornem-hi amb les males maneres. No ho dic jo. Ho diuen els companys i companyes d’ICV de Lleida amb veus més autoritzades (i enteses) que la meva, com ara el diputat infatigable i heroic Francesc Pané.

La feina bruta del tripartit passarà factura electoral a ICV-EUIA (aquesta és la meva segona preocupació, segona i secundària). Que no pateixi Montilla, el PSC és una màquina electoral que es creix davant de les adversitats (mireu el tsunami de les legislatives, envoltat de crisis d’infrastructures). Que no pateixi ERC. Prou en tenen, aquests darrers, amb resoldre la seva divisió amb un salt mortal sense compromisos en direcció al 2014, l’any de la proclamació de la república independent de Catalunya.

Avui no tocaré l’altra pota del pastís de govern d’ICV-EUIA, doncs, com em passa amb l’aigua, de policíes, lladres i serenos, no en soc expert (ni ganes).

La preocupació preferent, però, és que la cultura de l’aigua ha de ser part primordial d'una visió diferent de les coses en matèria ambiental i, perquè no, cultural i civilitzatòria. Les cultures de resposta a les situacions complexes necessiten concurrència de sectors i cap marge a la improvisació. Per parlar d’aigua, s’han d’escoltar les opinions dels tècnics, dels experts, dels acadèmics, dels ambientalistes, dels pagesos, dels consumidors i de les institucions del territori. De passada, els que no entenem de que va de tot plegat, acabarem tenint una mica més de cultura. De cultura de l’aigua.

Aquestes dues preocupacions, per ordre, em suggereixen que no és feina dels militants d’ICV haver de fer o haver de defensar la feina mal feta del conseller de torn. Tenim agendes socials molt properes per atendre. Ho fem de manera altruïsta.