dimarts, 19 de febrer del 2008

D'esquerres de debò: facta non verba


Els de l'Ajuntament de Cerdanyola sembla que volen posar cada cop més difícil l'existència a aquells i aquelles que diuen, i repeteixen, i repeteixen, i repeteixen, i repeteixen, i repeteixen, que a Cerdanyola hi ha un govern de dretes.

La notícia ara és que Cerdanyola, gràcies a un acord entre la Generalitat i l'Ajuntament, serà una de les ciutats on s'ubicarà una de les Àrees Residencials Estratègiques (ARE) que s'han de desenvolupar en el marc del Pacte Nacional per l'Habitatge.

Què vol dir això? Doncs que Cerdanyola serà una de les ciutats on s'apliacarà aquest pla (recordem que al Parlament només va ser recolzat per les forces d'esquerra, i amb moltes reticències per part del PSC) que vol posar solució als problemes de l'habitatge al nostre país, amb especial atenció als col·lectius més desafavorits.

El que són els ARE ho podeu veure aquí i aquí. Com veureu, doncs, Cerdanyola estarà, novament, al capdavant de les ciutats catalanes que tenen en les polítiques d'habitatge una de les seves prioritats. D'esquerres o de dretes?

(Per cert, l'altre dia vaig anar a visitar les obres del CAP d'Uralita, aquest equipament tant de dretes que el PSC no va preveure per aquella zona. Malgrat que, com totes les obres, hi ha algun retard, sembla que abans de l'estiu ja podrà començar a funcionar).


2 comentaris:

Jesús Hernández ha dit...

Gran notícia. Cal destacar que la conselleria de Medi ambient i Habitatge des de la signatura del Pacte Nacional i l'aprovació de la llei esta duent a terme una quantitat de mesures que estan suposan una millora substancial en l'accés a l'habitatge per a milers d epersones i a mig termini en seran moltes més.

Cal destcar també que perquè la conselleria dugui a terme accions com les ARE es necessita la complicitat dels municipis, i en això Cerdanyola ha estat un referent.


Posem dos exemples:
L'altra dia que parlavem de l'amiga Garcia Lores, la Marta Ribas ens explica com a Rubí s'han quedat sense ARE:
http://mribas.blogspot.com/

I l'equip de govern de Sant Cugat ha dit que estan satisfet de quedar fora, com es pot llegir a vilaweb.

Anònim ha dit...

Molt d´esquerres construir en zona verda?
Molt d´esquerres fer una operacio urbanística només per interès crematístic?