Avui és un dia per a la història de la nostra ciutat. Per fi, després d'anys i anys de desencontre i litigis absurds, l'Ajuntament de Cerdanyola i la Universitat Autònoma de Barcelona han signat el conveni de cooperació i col·laboració institucional.
La signatura del conveni s'ha fet al Rectorat de la UAB, amb la presència del Rector de la UAB, l'Alcalde de Cerdanyola, els portaveus dels diferents grups municipals i els equips tècnics de les dues institucions que han fet possible aquest conveni.
D'aquest acte de signatura podria quedar-me amb diverses coses, però em quedaré, sobretot, amb unes paraules del Rector, que reflecteixen les relacions històriques entre les dues institucions. Segons el rector, Universitat i ciutat han viscut durant dècades sense conèixer-se mútuament i, conseqüència d'això, s'ha viscut amb desencontres, malentesos i litigis. El propi rector ha reconegut que no ha estat fins fa quatre anys que hi ha hagut voluntat política i tècnica de trencar aquesta situació, que aquests quatre anys han servit per a normalitzar la situació i que aquest conveni és l'exemple que actualment hi ha una nova relació entre l'Ajuntament i la UAB. Reitero que són paraules del rector, no de l'alcalde.
Del conveni jo en voldria destacar l'annex 4, que és el que detalla els serveis de què a partir que es comenci a desenvolupar l'acord, gaudirà la ciutadania de Cerdanyola. Alguns són aquests:
- La ciutadania de Cerdanyola tindrà accés a la programació cultural de la UAB.
- Podrà utilitzar el Servei d'Activitat Física i les instal·lacions esportives.
- Podrà utilitzar la borsa de treball de la UAB.
- La UAB oferirà altres serveis que es puguin acordar, en especial l'ús del fons bibliogràfic i dels recintes bibliotecaris.
- La UAB coorganitzarà amb l'Ajuntament activitats culturals.
- Farà constar el nom de Cerdanyola en totes les seves comunicacions.
- Estudiarà la possibilitat de fer coincidir la Festa de la UAB amb la Festa Major del Roser de Maig.
- Fer punts d'informació al Campus sobre l'Ajuntament i la ciutat de Cerdanyola.
- El compromís de fer un estudi sobre mobilitat que tingui en compte les necessitats globals de la UAB, de Cerdanyola i del Parc de la Ciència.
- Reformar el PERI de la UAB. El rector ho ha dit clar: "cal que els límits de la UAB siguin difusos per a què la Universitat entri a la ciutat i la ciutat entri a la Universitat".
- Fer un estudi que avalui des d'un punt de vista estratègic quines són les potencialitats i necessitats de la zona.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada